KÖP INTE EN OREGISTRERAD ROTTWEILER!!

 

När du köper en oregistrerad Rottweiler, köper du inte en renrasig hund, utan en blandras!

Om de som säljer Rottweiler utan registrerings bevis (stamtavla) säger att de avlat på föräldra djur som är Hd och Ad fria och mental testade så finns det ingenting som hindrar dem från att registrera valparna i SKK. Det är oftast något som inte stämmer.

Antingen så delger de inte sannings enliga uppgifter angående föräldradjuren, eller så är det tidigare medlemmar i SKK´s organisation, som av någon anledning blivit uteslutna ur organisationen. För att uteslutas ur SKK´s organisation så krävs att man begått ett brott emot de stadgar som finns för uppfödare. Det är i så fall en mycket oseriös person som du råkar ut för och som oftast bara vill tjäna pengar på sin så kallade avel och samtidigt slippa det ansvar som en uppfödare inom organisationen har gentemot sina valpköpare och hundar!

Dessa personer omfattas ej heller utav konsument köp lagen! Detta innebär att de inte har några skyldigheter gentemot dig som valpköpare om något skulle gå fel. Det går inte att registrera en valp eller hund i efterhand, utan detta måste göras utav uppfödaren!

 

En uppfödare som har ett registrerat kennelnamn inom SKK har till skillnad mot de som bedriver blandras avel, bl.a följande skyldigheter:

- Vi skall följa de riktlinjer för avel och hundhållning som finns hos SKK.

- Vi skall följa rasens hälso program. ( Höft och Armbågsleds röntgen, mentaltester utav våra hundar, ögonlysning, etc.)

- Vi skall alltid lämna sannings enliga uppgifter om våra avelsdjur och kullar.

- Vi skall aldrig leverera en valp före 8 veckors ålder.

- Vid leverans utav valp skall följande alltid medföljas:  Registrerings bevis (stamtavla) , ett veterinär besiktnings intyg (som ej får vara äldre än 7 dagar före leverans)

- Vid leverans utav valp skall den vara id märkt, vaccinerad, avmaskad och veterinär besiktigad!

- Alla köpekontrakt, även fodervärds avtal, skall göras på avsedd blankett från SKK.

- Vi skall se till att valpen fått bästa möjliga uppväxt de första 8 veckorna i livet. Den skall vara mentalt mogen att flytta till sitt nya hem!

 

Detta är bara några av de regler som finns för uppfödare som är anslutna till SKK. För att läsa SKK´s stadgar klicka HÄR!

 

OBS!!

Det finns även så kallade "valp fabriker" som gör sina egna stamtavlor till sina valpar!! Dessa har ingenting med SKK att göra, utan är tyvärr endast ute efter att lura vanligt folk på pengar. De säljer valparna för fullt pris (oftast mer!) men har inga skyldigheter gentemot sina valpköpare och omfattas ej heller utav konsument köps lagen!

Det skadar inte att varna för dessa människor en gång extra! Jag rekommenderar alla som vill köpa en valp eller vuxen hund, att ta kontakt med Svenska Kennel klubben och Svenska Rottweiler Klubben för att kontrollera så att den uppfödare som vill sälja till er, dels ingår i organisationen och inte har några anmärkningar på sig!

Vi har en valphänvisning för Rottweiler, både på Svenska Rottweiler Klubbens hemsida och per telefon!

I dessa dagar med så många oseriösa människor som lurar folk, så är det otroligt viktigt att lägga ner den lilla tid det tar på att kolla upp kenneln som ni vill köpa ifrån!

 

Lycka till med Ditt valpköp och har Du frågor eller funderingar är Du välkommen att kontakta mig!

 

Vänliga hälsningar,

Leila Huseinagic - Showbusiness Kennel.